DSC_0016.jpgDSC_0002.jpgDSC_0023.jpg

On lauantai aamu ja linja-autoasemalle alkaa ilmestyä urheiluvaatteisiin pukeutunutta porukkaa, jännitys on melkoinen, kun odotamme Reisjärveltä saapuvaa linja-autoa. Tuleehan se auto viimein, mukanaan samanlainen iloinen urheilija sakki, matkalta otamme vielä kyytiin Eskon. Olemme matkalla Ylivieskan,  missä järjestetään tänä vuonna kehitysvammaisten kesäkisat.

Kaikkia jännittää kovasti ja jännitys saa aikaan hieman kiukkuakin porukan nuorimman ja vanhimman kisaajan osalta, mutta kun järjestäydymme tuttuun kisamarssiin pieni kiukunpoikanenkin unohtuu kokonaan.

Pian pääsemmekin itse asiaan ja jokainen pääsee suorittamaan oman kilpailulajinsa. Toiset heittivät saapasta ja toiset palloa, jotkut turbokeihästä. Löytyi porukasta kovia juoksijoitakin, kuten Eemil, joka oli kisoissa ensimmäistä kertaa ja oli nuorin osallistuja.

Taas kerran suoritukset oli mahtavia ja tulihan niitä palkintojakin mukavasti, kaksi kultaa ja kaksi pronssia ainakin. Ja tietenkin kaikki saivat kaulaansa myös osallistumismitalit. 

Ilma oli mahtava, joskin vähän liiankin lämmin, koska varjopaikkoja ei ollut. Väsyneenä, mutta onnellisena palasimme kotiin, yhtä kokemusta rikkaampana. Seuraavia kisoja odotellessa....